Mantelzorgmakelaar Francien Peeters-Smits

- ik informeer, regel en ontzorg -

Voor de mantelzorger
Of je nu zorgt voor je kind, partner, ouder of andere dierbare, verlies jezelf niet uit het oog! 
Hoe intensiever de hulp, hoe lastiger het vaak wordt om de balans te houden vanwege de combinatie met
 je eigen sociale leven, gezin of werk/studie.  Het is voor iedereen belangrijk dat JIJ dit vol kunt blijven houden.
Uit de praktijk blijkt dat mantelzorgers het regelen van zorg, ondersteuning en voorzieningen vaak als lastig en tijdrovend ervaren. Neem contact met me op als jij praktische hulp kunt gebruiken!  Ik ga graag aan de slag met het vinden én het regelen van een passende oplossing bij jullie specifieke situatie.  Voor de beeldvorming:

  • ik zoek voor je uit voor welke ondersteuning/voorziening je in aanmerking komt
  • ik neem namens jou contact op met de diverse instanties en betrokken partijen
  • ik begeleid je bij de aanvraag voor een indicatie voor medische zorg of een maatwerkvoorziening 
  • ik help je met het invullen van formulieren en overeenkomsten
  • ik help  bij de aanvraag van een persoonsgebonden budget 
  • ik zoek een antwoord bij de vragen die je hebt:    Elke situatie is maatwerk!

 

Voor de zorgprofessional
Als zorgprofessional bent u een belangrijke schakel. U bent als huisarts, doktersassistent, praktijkondersteuner, casemanager, maatschappelijk werker of medewerker van een thuiszorg- en welzijnsorganisatie vaak als eerste betrokken bij het ontstaan van een hulpvraag. Mogelijk signaleert u dat naast de zorgvrager óók de mantelzorger extra hulp kan gebruiken. Wellicht is er een bredere vorm van ondersteuning nodig dan u zelf kunt bieden. Neem dan gerust contact met mij op, ik vind het belangrijk dat professionals elkaar kunnen vinden om te sparren en elkaar te versterken. Samen kunnen we zoeken naar de beste ondersteuning voor zorgvrager én mantelzorger.

Voor de werkgever
De kans is groot dat u medewerkers in dienst heeft die mantelzorger zijn. Maar liefst één op de vier werknemers combineert werk met extra zorgtaken.  Voor een deel van hen valt de combinatie zwaar, dit heeft mogelijk tot gevolg dat de werknemer vaker verzuimt of zelf uitvalt.  Duurzame inzetbaarheid bespaart u veel kosten.  Het is een win-win situatie voor beiden om dit thema bespreekbaar te maken binnen het bedrijf. Dit leidt vaak tot begrip en mogelijkheden. Soms zit een oplossing al in kleine dingen zoals een telefoontje kunnen plegen met instanties tijdens werktijd of de uren anders inrichten. Uiteraard moeten de afspraken passen binnen uw bedrijf. Voordelen:  

  • het voorkomen of terugdringen van ziekteverzuim van uw werknemer
  • duurzame inzetbaarheid van uw werknemer 
  • aantrekkelijk werkgeverschap

Benieuwd hoe ik u kan helpen bij mantelzorgvriendelijk ondernemen?  Neem contact met mij op, ik denk graag met u én uw werknemer mee!