Mantelzorgmakelaar Francien Peeters-Smits

- ik informeer, regel en ontzorg -

Ik ben Francien en woon samen met mijn gezin in Horst. Mantelzorg is ook mij overkomen. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om goed gehoord en geholpen te worden in een situatie van toenemende en onzekere zorg voor een dierbare. Doordat wij de juiste ondersteuning kregen bij onze eigen hulpvraag, stonden we er niet alléén voor. Dat gun ik elke mantelzorger!  Ook ervaar ik nog steeds hoe fijn het is als je mantelzorgtaken met familieleden kunt delen. Dit kan een groot verschil maken als het sociale netwerk klein is en de zorg op slechts één of enkele personen neerkomt.

De PostHBO opleiding tot mantelzorgmakelaar trok mijn aandacht.  Enerzijds door mijn eigen ervaring, anderzijds omdat ik binnen mijn eigen kring mensen zag worstelen met de vraag: 'waar stopt de vanzelfsprekendheid om alle zorgtaken op je te nemen en bij wie kun je terecht als je een hulpvraag wilt stellen?'  Daarop wilde ik zelf ook het antwoord weten.

Deze mooie opleiding (gericht op het ontzorgen van de mantelzorger door praktische hulp te bieden) heeft me veel gebracht: ik heb veel waardevolle gesprekken gevoerd met mantelzorgers, andere (zorg)professionals, beleidsmakers en werkgevers. Daarnaast heb ik kennis vergaard over het oerwoud van wet- en regelgeving, de formulierenstroom en het totale zorg- en ondersteuningsaanbod.  

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar een passende oplossing voor iedere specifieke mantelzorgsituatie. Ik weet welke wegen te bewandelen en zet mijn kennis, inzichten en eigen ervaring graag in om andere mensen te helpen zodat zij de ondersteuning krijgen die ze verdienen. 
Ik bied een luisterend oor, rust, vertrouwen en een nuchtere en heldere objectieve blik.

Ik werk onafhankelijk, ben aangesloten bij de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (BMZM) en sta als professional geregistreerd bij Registerplein. Dit geeft aan dat ik integer en deskundig met mijn vak bezig ben en beschik over actuele kennis, nu én in de toekomst.