Mantelzorgmakelaar Francien Peeters-Smits

- ik informeer, regel en ontzorg -

Ik ben Francien en woon samen met mijn gezin in Horst. Mantelzorg is ook mij overkomen. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om goed gehoord en geholpen te worden in een situatie van toenemende, onzekere en langdurige zorg voor een dierbare. Doordat wij de juiste ondersteuning kregen bij onze eigen hulpvraag, stonden we er niet alléén voor. Dat gun ik elke mantelzorger!

Ik ben enthousiast en servicegericht met jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening.  In mijn rol als financieel assistent heb ik presentaties verzorgd voor klanten en hulpverleners op het gebied van financieel ontzorgen, gericht op de kwetsbare doelgroep.  Dit werd enorm gewaardeerd en het bevestigde dat het belangrijk is én blijft om mensen op persoonlijke wijze mee te nemen in alle mogelijkheden.  Er is meer mogelijk dan men denkt!  Dit project maakte me blij en het was voor mij een stimulans om te zoeken naar een opleiding waarin ik me kon verbreden in het geven van praktische ondersteuning aan mensen die daarbij hulp kunnen gebruiken.

Twee redenen dat ik ben gestart met de PostHBO opleiding tot mantelzorgmakelaar , gericht op het ontzorgen van de mantelzorger door praktische hulp te bieden.  Deze mooie opleiding heeft me veel gebracht: ik heb veel waardevolle gesprekken gevoerd met mantelzorgers, andere (zorg)professionals, beleidsmakers en werkgevers en heb kennis vergaard over het oerwoud van wet- en regelgeving, de formulierenstroom en het totale zorg- en ondersteuningsaanbod.  Na het behalen van mijn certificaat wist ik het zeker: hiermee wil ik verder!  Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar een passende oplossing voor iedere specifieke mantelzorgsituatie.  Ik weet welke wegen te bewandelen en zet mijn kennis, inzichten en eigen ervaring graag in om mensen die zorgen voor een ouder, partner, kind of andere dierbare, te helpen zodat zij de ondersteuning krijgen die ze verdienen.  
Ik bied een luisterend oor, rust, vertrouwen en een nuchtere en heldere objectieve blik. 

Ik werk onafhankelijk, ben aangesloten bij de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (BMZM) en sta als professional geregistreerd bij Registerplein. Dit geeft aan dat ik integer en deskundig met mijn vak bezig ben en beschik over actuele kennis, nu én in de toekomst.