Mantelzorgmakelaar Francien Peeters-Smits

- ik informeer, regel en ontzorg -

"Het passend onderwijs van mijn kind stopt. En nu?"
"Hoe vraag ik een indicatie voor zorg en/of begeleiding aan?"
"Wie helpt mij met alle formulieren?"
"Hoe combineer ik mijn werk met de zorg?"
"Kan mijn dementerende partner thuis blijven wonen?"
"WMO, ZVW, WLZ, JW, PGB,  wat houdt dit in?"
"Wanneer ben ik een mantelzorger?"

Bijna iedereen krijgt ermee te maken: extra zorgtaken voor een naaste; 

Ik neem lastig en tijdrovend regelwerk uit handen en leg de verbinding met de juiste partijen.

Of je nu zorgt voor je kind met een hulpvraag, voor je zieke partner,  hulpbehoevende ouder of andere dierbare, vaak voelt het vanzelfsprekend.  Het geeft vaak voldoening omdat je veel voor de ander kunt betekenen en het versterkt meestal ook de band met elkaar.  Maar het kan ook pittig worden als er ongemerkt steeds meer taken bij komen of als je de zorg moeilijk met anderen kunt delen.  Uitzoekwerk, bellen met instanties en het invullen van formulieren kosten dan vaak veel tijd en energie.  Met dit praktisch regelwerk kan ik je helpen.  Hierdoor houd jij meer tijd over voor de zorg in combinatie met je eigen sociale leven, gezin of werk.  Er is meer mogelijk dan je  denkt!

Nederland heeft een oerwoud aan regels en wetten. Ook zijn veel verschillende instanties betrokken in de uitvoering.  Het ondersteuningsaanbod is groot, maar wordt versnipperd aangeboden. Hierdoor zijn mensen vaak niet op de hoogte. Hoe vind je dan de juiste weg als je niet weet wat en waar je moet zoeken,  als je zelf minder ervaren bent op de digitale snelweg of als de energie en tijd ontbreekt?

Ik help je graag: Ik weet welke wegen te bewandelen, informeer je over de mogelijkheden die voor jou en je naaste passend zijn en bied hulp.  Ik neem lastig en tijdrovend regelwerk uit handen en leg de verbinding met de juiste partijen, kortom: ik informeer, regel en ontzorg.   En niet onbelangrijk: de kosten worden vaak vergoed!